Skip to content
Δίκτυο Επιχειρήσεων Προϊόντων Ελαιολάδου Κρήτης
Αρχική Σελίδα arrow Ηράκλειο - Διαδρομή 3
Ελληνική Έκδοση English Version     


Χανιά - Διαδρομή 1

Πατήστε για μεγέθυνση

Χανιά: Ακρωτήρι (Τάφοι Βενιζέλων) – Μονές Αγίας Τριάδας, Γουβερνέτου - Αγ. Ελεήμονος - Απτέρα - Καλύβες - Αλμυρίδα – Γαβαλοχώρι- Βάμμος - Αρμένοι- Στύλος - Γεωργιούπολη – Λίμνη Κουρνά

  • Εάν θέλετε να εκτυπώσετε το χάρτη της διαδρομής, μεγενθύνετε το χάρτη στα δεξιά.
  • Εναλλακτικά, για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επιλέξετε τα αξιοθέατα και τα εστιατόρια στο χάρτη που παρακάτω.
  • Πατήστε εδώ για Οδικούς Χάρτες της Κρήτης με όλα τα μέλη - Εστιατόρια Αποκλειστικής Χρήσης Ελαιολάδου

Powered by GMaps and Google
 
C1 Χανιά
Χανιά - Παλιό ΛιμάνιC1 Χανιά. Σημερινή Πρωτεύουσα του Νομού Χανίων, αποτελεί μια από τις ομορφότερες πόλεις της Κρήτης και της Ελλάδας. Κτίστηκε στην θέση της Μινωικής Κυδωνίας τον 13ο αι. Από το 1850 ως το 1952 υπήρξε πρωτεύουσα της Κρήτης.

Χαρακτηριστικά αξιοθέατα της πόλης είναι η Δημοτική Αγορά που αποτελείται από ένα σταυροειδές κτίριο, βιομηχανικής αρχιτεκτονικής των αρχών του 20ου αιώνα, που στεγάζει πολλά μαγαζιά, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Κρητικό Σπίτι (Λαογραφικό Μουσείο), το Χαμάμ, η πολυσύχναστη πλατεία Σιντριβάνι, που πήρε το όνομα της από την Βενετσιάνικη κρήνη (σιντριβάνι) που υπήρχε στην μέση της.
Διαβάστε περισσότερα...
 
C5 Ακρωτήρι
C5 Ακρωτήρι. Χερσόνησος με πλούσια ιστορία και ωραία φύση που φιλοξενεί το Αεροδρόμιο και πολλά γραφικά και ιστορικά Μοναστήρια. Στην εισοδο της Χερσονήσου από Χανιά στον Προφήτη Ηλία, βρίσκονται οι Τάφοι των Βενιζέλων (του Ελευθέριου και του γιού του Σοφοκλή) σε σημείο με συναρπαστική θέα ολόκληρης της πόλης και της θάλασσας. Στο Ακρωτήρι εγκατέστησε το 1897 την έδρα της η Επαναστατική Επιτροπή.
Διαβάστε περισσότερα...
 
C6 Μονή Αγίας Τριάδας
C6 Μονή Αγίας Τριάδας. Η Ιστορική Μονή της «Αγίας Τριάδας των Τσαγκαρόλων» βρίσκεται στο Ακρωτήρι, βόρεια του Αεροδρομίου μέσα σε ελαιώνες. Την έχτισαν οι μοναχοί Λαυρέντιος και Ιερεμίας Τζαγκαρόλοι, με σχέδια που έφεραν από το Άγιο Όρος το 1612. Στον 19ο αι. λειτούργησε εκει σχολείο, οικοτροφείο και ιεροδιδασκαλείο. Σήμερα η Μονή ασχολειται με την παραγωγή «Βιολογικού Ελαιόλαδου» το οποίο διαθέτει από το Κατάστημά της (τηλ 28210 63571) το οποίο ανήκει στο δίκτυο «ΕλαιοΓευσίες»
Διαβάστε περισσότερα...
 
C7 Μονές Γουβερνέτου και Αϊ Γιάννη ερημίτη
C7 Μονές Γουβερνέτου και Αϊ Γιάννη ερημίτη. Περίπου 4 χιλιόμετρα, Βορειοδυτικά της Μονής Αγ. Τριάδας βρίσκεται το Μοναστήρι της «Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου (Γδερνέτου)», που χτίστηκε στα μέσα του 16ου αι.
Διαβάστε περισσότερα...
 
C4 Άπτερα
C4 Άπτερα. Σημαντική αρχαία πόλη κοντά στο χωριό Μεγάλα Χωράφια. Στον χώρο της σώζονται ερείπια του τείχους, μεγάλων δεξαμενών, λουτρών, δημόσιων οικοδομημάτων, νεκροταφεία, η Μονή Αγίου Ιωάννη και το φρούριο Ιτζεδίν. Στα ερείπια μιας μεγάλης κατοικίας έχει ανακαλυφθεί εργαστήριο ελαιοπαραγωγής με πέτρινες λεκάνες σύνθλιψης.
Διαβάστε περισσότερα...
 
C29 Καλύβες
C29 Καλύβες. Γραφικό παραλιακό χωριό με ωραίες αμμουδιές και πολλά μεγάλα και μικρά ξενοδοχεία. Στο χωριό υπάρχουν αρκετές Ταβέρνες μεταξύ των οποίων και η Ταβέρνα «ΠΙΠΕΡΙΑ» (τηλ 28250- 31245) που ανήκει στο δίκτυο «ΕλαιοΓευσίες» και προσφέρει φαγητά και τηγανητά παρασκευασμένα αποκλειστικά με παρθένο ελαιόλαδο.
Διαβάστε περισσότερα...
 
C33 Γαβαλοχώρι
C33 Γαβαλοχώρι. Γραφικό παραδοσιακό χωριό κοντά στο Βάμο με διατηρητέο οικισμό και σημαντικό Λαογραφικό Μουσείο, στο οποίο εκτίθεται μια λεκάνη αρχαίου ελαιουργείου. Οι κάτοικοι του χωριού επιδίδονται σε παραδοσιακές ασχολίες, όπως το μητροπαράδοτο πλέξιμο δαντέλας με «κοπανέλια».
Διαβάστε περισσότερα...
 
C32 Βάμος
C32 Βάμος. Γραφική κωμόπολη με πολλά αναστηλωμένα παραδοσιακά σπίτια. Ο Βάμος τιμά προσωπικότητες, που πολέμησαν ή γεννήθηκαν εκεί, όπως τον ‘Ηρωα της επανάστασης του 1897 Παπαμαλέκο, και τον εκδότη και δημοσιογράφο Δημήτριο Λαμπράκη που κατάγεται εκεί. Σε ένα αναπαλαιωμένο ελαιοτριβείο στεγάζεται ο εκθεσιακός χώρος «Φάμπρικα» ενώ η Ταβέρνα «ΣΤΕΡΝΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΥΜΟΣΗΦΗ» (τηλ 28250 23352) που ανήκει στο δίκτυο «ΕλαιοΓευσίες» προσφέρει φαγητά και τηγανητά παρασκευασμένα αποκλειστικά με παρθένο ελαιόλαδο.
Διαβάστε περισσότερα...
 
C30 Αρμένοι
C30 Αρμένοι. Χωριό με πολύ πράσινο και άφθονα νερά. Στο χωριό υπάρχουν αρκετές Ταβέρνες μεταξύ των οποίων και οι Ταβέρνες ΑΠΟΨΗ (τηλ. 28250 41 816) και η Ταβέρνα «ΤΖΙΤΖΙΚΑΣ» (τηλ 28250 41144) που ανήκει στο δίκτυο «ΕλαιοΓευσίες» και προσφέρει φαγητά και τηγανητά παρασκευασμένα αποκλειστικά με παρθένο ελαιόλαδο.
Διαβάστε περισσότερα...
 
C35 Γεωργιούπολη
C35 Γεωργιούπολη. Τουριστικό θέρετρο δίπλα στον ποταμό Αλμυρό, με πολλά ξενοδοχεία. Σε απόσταση 7 χλμ. από τη Γεωργιούπολη, βρισκεται η μοναδική λίμνη της Κρήτης, η λίμνη του Κουρνά, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, που προσφέρεται για περιήγηση, ποδηλασία και κολύμπι.
Διαβάστε περισσότερα...