Skip to content
Δίκτυο Επιχειρήσεων Προϊόντων Ελαιολάδου Κρήτης
Αρχική Σελίδα arrow Χανιά - Διαδρομή 4
Ελληνική Έκδοση English Version     


Χανιά - Διαδρομή 4

Πατήστε για μεγέθυνση

Χανιά: Αγ. Απόστολοι - Σταλός - Πλατανιάς - Μάλεμε - Κολυμπάρι - Κίσσαμος (Καστέλλι) – Πολυρρήνια - Γραμβούσα – Καλυβιανή (Μπάλος) Πλάτανος- Φαλάσσαρνα

  • Εάν θέλετε να εκτυπώσετε το χάρτη της διαδρομής, μεγενθύνετε το χάρτη στα δεξιά.
  • Εναλλακτικά, για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επιλέξετε τα αξιοθέατα και τα εστιατόρια στο χάρτη που παρακάτω.
  • Πατήστε εδώ για Οδικούς Χάρτες της Κρήτης με όλα τα μέλη - Εστιατόρια Αποκλειστικής Χρήσης Ελαιολάδου

Powered by GMaps and Google
 
C1 Χανιά
Χανιά - Παλιό ΛιμάνιC1 Χανιά. Σημερινή Πρωτεύουσα του Νομού Χανίων, αποτελεί μια από τις ομορφότερες πόλεις της Κρήτης και της Ελλάδας. Κτίστηκε στην θέση της Μινωικής Κυδωνίας τον 13ο αι. Από το 1850 ως το 1952 υπήρξε πρωτεύουσα της Κρήτης.

Χαρακτηριστικά αξιοθέατα της πόλης είναι η Δημοτική Αγορά που αποτελείται από ένα σταυροειδές κτίριο, βιομηχανικής αρχιτεκτονικής των αρχών του 20ου αιώνα, που στεγάζει πολλά μαγαζιά, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Κρητικό Σπίτι (Λαογραφικό Μουσείο), το Χαμάμ, η πολυσύχναστη πλατεία Σιντριβάνι, που πήρε το όνομα της από την Βενετσιάνικη κρήνη (σιντριβάνι) που υπήρχε στην μέση της.
Διαβάστε περισσότερα...
 
C9 Κολυμβάρι
C9 Κολυμβάρι. Γραφικό ψαροχώρι με σημαντική ιστορία, έδρα του σημερινού Δήμου Κολυμβαρίου.
Δίπλα στο χωριό είναι η Μονή Οδηγήτριας (Μονή Γωνιάς), με σημαντική πνευματική και επαναστατική δράση. Κοντά στη Μονή υπάρχει και λειτουργεί η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης με πολυσήμαντη θρησκευτική - κοινωνική δραστηριότητα.
Διαβάστε περισσότερα...
 
C10 Κίσσαμος
C10 Κίσσαμος. Δυναμική Κωμόπολη εμπορικό κέντρο της Δυτικής Κισσάμου χτισμένη στη θέση της αρχαίας Κισσάμου επινείου της αρχαίας Πολυρρήνιας. Διαθέτει Μουσείο και υπηρεσίες και αρκετά Ξενοδοχεία και Ταβέρνες. Συνδέεται με πλοίο με Γύθειο, Καλαμάτα, Κύθηρα και Αντικύθηρα.
Διαβάστε περισσότερα...
 
C11 Γραμβούσα
ΓραμβούσαC11 Γραμβούσα. Ακρωτήριο με ένδοξη ιστορία στο οποίο απόκρημνες ακτές εναλλάσσονται με θαυμάσιες αμμουδιές. Από την Κίσσαμο γίνονται εκδρομές με καραβάκια στα νησάκια Ήμερη και Άγρια Γραμβούσα, καθώς και στην όμορφη λιμνοθάλασσα του Μπάλου, στο μυχό του ακρωτηρίου Τηγάνι.

Το Ακρωτήριο Γραμβούσα μπορεί να προσεγγισθεί και οδικά με αυτοκινητόδρομο ο οποίος διέρχεται από το γραφικό παραδοσιακό χωριό Καλυβιανή, όπου υπάρχουν αρκετές Ταβέρνες.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Η15 Μονή Καλυβιανής
Η15 Μονή Καλυβιανής. Βρίσκεται ανατολικά από την Φαιστό και έχει παλιό ναό του 16ου αιώνα και πολλές εγκαταστάσεις και ιδρύματα που δημιουργηθήκαν τον τελευταίο αιώνα. Μετά την εύρεση θαυματουργής εικόνας λειτούργησε ως προσκύνημα μέχρι το 1956, οπότε επανιδρύθηκε ως Μονή και μοναστικό ίδρυμα με κοινωνικές δραστηριότητες. Στην κτηματική περιουσία της έχει πολλούς ελαιώνες.
Διαβάστε περισσότερα...
 
C12 Πλάτανος
C12 Πλάτανος. Μεγάλο και δυναμικό χωριό στο δυτικό άκρο της Κρήτης. Ο Αγροτικός Συν/σμος του χωριού είναι πολύ δραστήριος και συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής. Το Ελαιόλαδο του Συν/σμου είναι εξαιρετικής ποιότητας και εχει βραβευθεί σε Παγκοσμίους Διαγωνισμούς.
Διαβάστε περισσότερα...
 
C13 Φαλάσαρνα
ΦαλάσαρναC13 Φαλάσαρνα. Εντυπωσιακή τουριστική και αγροτική περιοχή στην δυτική πλευρά της Κρήτης, με θαυμάσια παραλία, με μικρούς όρμους και αμμοθίνες, που διαθέτει ξενοδοχεία, θερμοκήπια και ελαιώνες.

Στην περιοχη σώζονται τα ερείπια του μοναδικού αρχαίου τεχνητού λιμανιού της Κρήτης Φαλάσαρνας, που έχει απομακρυνθεί από την ακτή λόγω της ανύψωσης της ξηράς. Εντυπωσιακός είναι ο λαξευτός θρόνος και οι λαξευτές ιχθυοδεξαμενές.
Διαβάστε περισσότερα...