Skip to content
Δίκτυο Επιχειρήσεων Προϊόντων Ελαιολάδου Κρήτης
Αρχική Σελίδα arrow Ρέθυμνο - Διαδρομή 2
Ελληνική Έκδοση English Version     


Ρέθυμνο - Διαδρομή 2

Πατήστε για μεγέθυνση

Ρέθυμνο: Αρμένοι – Κοξαρέ – Μαριού - Μύρθιος - Πλακιάς - Λευκόγια - Μονή Πρέβελης - Μυξόρουμα - Σπήλι - Ακούμια - Αγ. Γαλήνη

  • Εάν θέλετε να εκτυπώσετε το χάρτη της διαδρομής, μεγενθύνετε το χάρτη στα δεξιά.
  • Εναλλακτικά, για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επιλέξετε τα αξιοθέατα και τα εστιατόρια στο χάρτη που παρακάτω.
  • Πατήστε εδώ για Οδικούς Χάρτες της Κρήτης με όλα τα μέλη - Εστιατόρια Αποκλειστικής Χρήσης Ελαιολάδου

 

Powered by GMaps and Google
 
R1 Ρέθυμνο
ΡέθυμνοR1 Ρέθυμνο Πρωτεύουσα του Νομού, χτισμένη στα ερείπια της μικρής αρχαίας πόλης Ρίθυμνας, είναι η τρίτη σε πληθυσμό πόλη της Κρήτης. Το Ρέθυμνο υπήρξε κέντρο των γραμμάτων και των τεχνών με ιδιαίτερη πολιτισμική άνθηση στον 16ο και 17ο αι. Εδώ γεννήθηκε ο δραματουργός της Αναγέννησης Γεώργιος Χορτάτζης, ο ποιητής της τραγωδίας Ερωφίλη.

Οι Βενετοί έχτισαν το 1573 τη Φορτέτζα, εντυπωσιακό Κάστρο που δεσπόζει στον λόφο Παλαιόκαστρο.
Διαβάστε περισσότερα...
 
R2 Αρμένοι
R2 Αρμένοι. Σημαντικό κεφαλοχώρι στον δρόμο προς το Σπήλι. Στα βόρεια του χωριο βρίσκεται το μοναδικό Υστερομινωικό νεκροταφείο με 300 εντυπωσιακούς θαλαμωτούς τάφους που περιείχαν πήλινες ζωγραφισμένες σαρκοφάγους και πολλά αγγεία και κοσμήματα που εκτίθενται στα Μουσεία Ρεθύμνου και Χανίων. Μερικά πήλινα αγγεία, με τα οποία μετέφεραν λάδι είχαν πάνω τους ζωγραφιστή επιγραφή σε γραμμική Β γραφή
Διαβάστε περισσότερα...
 
R9 Πλακιάς
ΠλακιάςR9 Πλακιάς. Σημαντικό τουριστικό θέρετρο του νοτίου Ρεθύμνου που διαθέτει αρτιότατη τουριστική υποδομή, απέραντη οργανωμένη παραλία κατάλληλη για σπορ, πολλά μπαράκια και ταβέρνες.

Ο Πλακιάς πήρε το όνομα του από την υποθαλάσσια πλάκα του. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι γύρω περιοχές και διαδρομές. Ένα τροχήλατο τρενάκι ξεκινά από τον Πλακιά και πραγματοποιεί εκδρομές στα θαυμάσια ορεινά χωριά του νομού. Μερικά από αυτά έχουν μαγευτική θέα στο Λιβυκό Πέλαγος, όπως τα Σελιά που υπήρξαν έδρα της Επαναστατικής Συνέλευσης του 1868.
Διαβάστε περισσότερα...
 
R13 Μονή Πρέβελη
R13 Μονή Πρέβελη. Μοναστήρι κτισμένο μέσα σε οργιώδη βλάστηση, κοντά στον Μεγάλο Ποταμό (ή Κουρταλιώτη). Δύο κτιριακά συγκροτήματα αποτελούν τη Μονή Πρέβελη. Του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου ή Κάτω Μοναστήρι και του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου ή Πίσω Μοναστήρι νοτιότερα στην παραλία.
Διαβάστε περισσότερα...
 
R12 Σπήλι
ΣπήλιR12 Σπήλι. Τουριστικό κεφαλοχώρι, χτισμένο σε λόφο με πολλές πηγές. Εδώ βρίσκεται ο αρχαιότερος αμπελώνας της Κρήτης. Στις γύρω περιοχές βρίσκονται αξιόλογα παραδοσιακά χωριά (Μυξόρρουμα, Ακτούντα) και φαράγγια όπως του Κισσού και το Φρατιανό, κοντά στα ομώνυμα χωριά.

Μετά το Σπηλι προς το Ρεθυμνο στον Μπαλέ μετά την διασταύρωση προς Πλακιά υπάρχει η Ταβέρνα «ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΕΙΩΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ» (τηλ 28320 51325) του Δικτύου ΕλαιοΓευσίες που προσφέρει φαγητά παρασκευασμένα αποκλειστικά με παράξενο Κρητικό ελαιόλαδο
Διαβάστε περισσότερα...
 
R17 Αγία Γαλήνη
R17 Αγία Γαλήνη. Παραλιακό τουριστικό πολυσύχναστο θέρετρο με πολλά ξενοδοχεία και έντονη νυκτερινή ζωή. Βρίσκεται στη θέση της αρχαίας Σουλίας, που ήταν λιμάνι της Συβρίτου σημαντικής πόλης της περιοχής και επισκοπής αργότερα .
Διαβάστε περισσότερα...