Skip to content
Δίκτυο Επιχειρήσεων Προϊόντων Ελαιολάδου Κρήτης
Αρχική Σελίδα arrow Ηράκλειο - Διαδρομή 2
Ελληνική Έκδοση English Version     


Ηράκλειο - Διαδρομή 2

Πατήστε για μεγέθυνση

Ηράκλειο: Βούτες - Αγ. Μύρωνας - Κρουσώνας - Αγ. Βαρβάρα - Γέργερη – Ζαρός - Βόρροι - Τυμπάκι - Φαιστός - Μάταλα - Μοίρες - Γόρτυς - Αγ.Δέκα - Στόλοι - Ασήμι - Πύργος

  • Εάν θέλετε να εκτυπώσετε το χάρτη της διαδρομής, μεγενθύνετε το χάρτη στα δεξιά.
  • Εναλλακτικά, για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επιλέξετε τα αξιοθέατα και τα εστιατόρια στο χάρτη που παρακάτω.
  • Πατήστε εδώ για Οδικούς Χάρτες της Κρήτης με όλα τα μέλη - Εστιατόρια Αποκλειστικής Χρήσης Ελαιολάδου


Powered by GMaps and Google
 
Η1 Ηράκλειο
Η1 Ηράκλειο. Πρωτεύουσα του Νομού Ηρακλείου, πέμπτη σε μέγεθος πόλη της Ελλάδας. Κατοικείται από τα Μινωικά χρόνια ως λιμάνι της Κνωσού με διάφορες ονομασίες. Χάνδακας (από την τάφρο) κατά την περίοδο των Σαρακηνών, Κάντια (Candia) κατά την Ενετοκρατία και Ηράκλειο από το 1821. Κατά Β' Παγκόσμιο Πόλεμο καταστράφηκε και ανοικοδομήθηκε χωρίς ιδιαίτερη μελέτη και έτσι δεν διέσωσε όσο άλλες πόλεις την ιστορική της φυσιογνωμία.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Η6 Άγιος Μύρων
Η6 Άγιος Μύρων. Κεφαλοχώρι χτισμένο στη μέση της επαρχίας Μαλεβιζίου, σε περιοχή γεμάτη με αμπέλια και ελαιώνες, στη θέση της αρχαίας πόλης Ραύκου. Γνωστό είναι το περίφημο Μαλεβιζιώτικο κρασί Μαλβαζία που παράγεται στο χωριό
Διαβάστε περισσότερα...
 
Η7 Κρουσώνας
Η7 Κρουσώνας. Κεφαλοχώρι στην ανατολική πλευρά του Ψηλορείτη, στην περιοχή του οποίου ανασκάφτηκε Νεοανακτορική αγρέπαυλη και κτίρια του 7ου- 6ου αι. π.Χ. Στο χωριό υπάρχει η παλιά ιστορική εκκλησία Άγιος Χαράλαμπος, όπου έγινε ολοκαύτωμα στην επανάσταση του 1821.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Η8 Αγιά Βαρβάρα και Πρινιάς
Η8 Αγιά Βαρβάρα και Πρινιάς. Αγροτικό κέντρο κοντά στο Ηράκλειο που παράγει εκλεκτά οπωρολαχανικά. Σε απόσταση 5χλμ. στην Πιατέλα του Πρινιά, βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας πόλης, ίσως Pιζηνίας, από τις σημαντικότερες της αρχαίας Κρήτης.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Η9 Γέργερη
Η9 Γέργερη. Όμορφο χωριό με τα τρεχούμενα νερά και πολλά παραδοσιακά στοιχεία. Στο δάσος από Πρίνους του Ρούβα έξω από το χωριό, αναπτύσσονται ενδημικά είδη χλωρίδας και πανίδας. Στο χωριό υπάρχει Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και παραδοσιακή δημοτική επιχείρηση που προσφέρει όλα τα Κρητικά παραδοσιακά φαγητά.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Η10 Ζαρός
Λίμνη ΖαρούΗ10 Ζαρός. Κεφαλοχώρι με τα άφθονα νερά του Βοτόμου, πηγής που ύδρευε την αρχαία Γόρτυνα, βρίσκεται σε καταπράσινο τοπίο στη νότια πλαγιά του Ψηλορείτη. Διατηρεί παραδοσιακά σπίτια και διαθέτει τουριστικά καταλύματα.

Στη λίμνη Βότομος υπάρχει ταβέρνα και κοντά εκτροφεία πέστροφας και ξενοδοχεία. Μερικές από τις αρχαιότερες ελιές σώζονται στην περιοχή του χωριού
Διαβάστε περισσότερα...
 
Η17 Φαιστός
ΦαιστόςΗ17 Φαιστός. Δεύτερη μετά την Κνωσό σε σπουδαιότητα Μινωική θέση με ανάκτορο. Χτισμένη σε λόφο δεσπόζει στην πεδιάδα της Κάτω Σάρας. Ήταν το βασίλειο του μυθικού Ραδάμανθη, γιου του Δία, αδελφού του Μίνωα και δικαστή του Κάτω Κόσμου.

Έκοβε νομίσματα και την εποχή της ακμής η κυριαρχία της απλωνόταν από το ακρωτήριο Λίθινο ως το ακρωτήριο Μέλισσα και περιελάβανε και τις νησίδες Παξιμάδια. Το κράτος της Φαιστού διέθετε δύο ισχυρά λιμάνια, τα Μάταλα και τον Κομμό στα νοτιοδυτικά.
Διαβάστε περισσότερα...
 
H18 Μάταλα
H18 Μάταλα. Περιοχή που έγινε διάσημη την δεκαετία του 1960 για τις τεχνητές σπηλιές/τάφους της που έγιναν κατοικία των Χίπις. Με ανασκαφές που έγιναν βρέθηκαν βάσεις σύνθλιψης από αρχαίο ελαιοτριβείο. Εξαιρετική είναι η ερημική παραλία της Κόκκινης Άμμου και η παραλία του Κομμού για τους φυσιολάτρες. Οι παραλίες της Μεσσαράς είναι καταφύγιο της θαλάσσιας χελώνας.
Διαβάστε περισσότερα...
 
H14 Γόρτυνα
ΓόρτυναH14 Γόρτυνα. Αρχαιολογικός χώρος, ο μεγαλύτερος σε έκταση στην Κρήτη. Η Γόρτυνα στην Ρωμαϊκή και την Πρωτοβυζαντινή εποχή ήταν πρωτεύουσα της Κρήτης. Δέχτηκε τον Χριστιανισμό από τον Απόστολο Παύλο και έγινε έδρα του πρώτου επισκόπου Κρήτης Αποστόλου Τίτου. Διατήρησε την αίγλη της μέχρι το 828 μ.Χ., οπότε κατακτήθηκε από τους Άραβες.

Επιβλητικά ερείπια: τείχη ακρόπολης, ναοί, θέατρα, διοικητήριο, στάδιο, ιππόδρομος, κρήνες, νυμφαία, υδραγωγεία, δεξαμενές απλώνονται σε μεγάλη έκταση στην περιοχή
Διαβάστε περισσότερα...
 
Η13 Άγιοι Δέκα
Η13 Άγιοι Δέκα. Κωμόπολη της Μεσσαράς, δίπλα στα ερείπια της αρχαίας Γόρτυνας. Εκεί μαρτύρησαν οι Δέκα Κρήτες Χριστιανοί Μάρτυρες κατά τη διάρκεια των διωγμών του Δεκίου (250 μ.Χ.), και έδωσαν το όνομα στο χωριό. Μέσα στο χωριό υπάρχει η Βυζαντινή εκκλησία των Αγίων Δέκα.
Διαβάστε περισσότερα...