Skip to content
Δίκτυο Επιχειρήσεων Προϊόντων Ελαιολάδου Κρήτης
Αρχική Σελίδα arrow Λασίθι - Διαδρομή 3
Ελληνική Έκδοση English Version     


Λασίθι - Διαδρομή 3

Πατήστε για μεγέθυνση

Αγ. Νικόλαος: Κριτσά - Κρούστας - Καλό Χωριό - Παχειά Άμμος (Ιεράπετρα) - Καβούσι - Μόχλος - Λάστρος - Τουρλωτή - Μυρσίνη - Μουλιανά – Χαμαίζι- Σητεία

  • Εάν θέλετε να εκτυπώσετε το χάρτη της διαδρομής, μεγενθύνετε το χάρτη στα δεξιά.
  • Εναλλακτικά, για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επιλέξετε τα αξιοθέατα και τα εστιατόρια στο χάρτη που παρακάτω.
  • Πατήστε εδώ για Οδικούς Χάρτες της Κρήτης με όλα τα μέλη - Εστιατόρια Αποκλειστικής Χρήσης Ελαιολάδου

Powered by GMaps and Google
 
L1 Άγιος Νικόλαος
Άγιος ΝικόλαοςL1 Άγιος Νικόλαος. Πρωτεύουσα του Νομού Λασιθίου χτισμένη στη θέση της αρχαίας πόλης «Λατώ προς Καμάρα» που υπήρξε λιμάνι της πόλης «Λατώ η Ετέρα» που ήκμασε κατά τον 3ο π.χ. αιώνα.

Ο Αγ. Νικόλαος ένα από τα παλαιότερα και γνωστότερα τουριστικά θέρετρα της Ελλάδας πήρε το όνομά του από τον Ναό του προστάτη των ναυτικών Αγ. Νικόλαο. Στην πόλη υπάρχει ενδιαφέρον Αρχαιολογικό Μουσείο, n Κουνδούρειοs Δημοτική Βιβλιοθήκη και Λαογραφικό Μουσείο.
Διαβάστε περισσότερα...
 
L4 Κρίτσα
L4 Κρίτσα. Γραφικό χωριό, 11 χλμ από τον Αγ. Νικόλαο, που έγινε γνωστό από το γύρισμα της ταινίας «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται» του ομώνυμου έργου του Νίκου Καζαντζάκη που έγινε εκεί από τον Σκηνοθέτη Ζυλ Ντασέν με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό Μελίνα Μερκούρη.
Διαβάστε περισσότερα...
 
L9 Παχιά Άμμος
L9 Παχιά Άμμος. Παλιό εμπορικό λιμάνι στην θέση της αρχαίας πόλης Μινώα στην βόρεια πλευρά του στενότερου σημείου της Κρήτης. Στην περιοχή του χωριού έχουν βρεθεί ερείπια Πρωτομινωικού οικισμού και νεκροταφείο Μεσομινωικής περιόδου όπου σκελετοί νεκρών βρέθηκαν μέσα σε πιθάρια και σαρκοφάγους.
Διαβάστε περισσότερα...
 
L10 Καβούσι
Καβούσι - ΨείραL10 Καβούσι. Μεγάλο χωριό με πολλούς ελαιώνες. Στην περιοχή του χωριού στον αγροτικό δρόμο προς τον οικισμό Αβγο εντοπίστηκαν ερείπια Μινωικών οικισμών και ορυχεία χαλκού.

Στον ίδιο δρόμο σε απόσταση 2 χμ. από το χωριό υπάρχει ένα τεράστιο Μνημειακό Ελαιόδεντρο από το οποίο με ειδικές τελετές κόπηκε κότινος για το στεφάνωμα της πρώτης νικήτριας στον Μαραθώνιο Γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004».
Διαβάστε περισσότερα...
 
L13 Μόχλος
ΜοχλόςL13 Μόχλος. Γραφικό παραλιακό χωριό απέναντι από ένα μικρό νησάκι που απέχει μόλις 150 m από την στεριά. Στην εποχή του χαλκού το νησάκι συνδεόταν με την στεριά με στενό πορθμό που σε κάθε πλευρά του είχε ένα λιμάνι.

Στην νότια πλευρά του νησιού αποκαλύφθηκε πολύ σημαντικός Μινωικός οικισμός, τα ευρήματα του οποίου δείχνουν ότι ο Μόχλος μαζί με την Ζάκρο, την Ψείρα και τα Γουρνιά ήταν ένα σημαντικό εμπορικό λιμάνι της Προμινωικής περιόδου.
Διαβάστε περισσότερα...
 
L14 Λάστρος
L14 Λάστρος. Μικρό γραφικό χωριό με παραδοσιακό χαραχτήρα το όνομα του οποίου είναι μάλλον προϊστορικό προερχόμενο από την ομηρική λέξη «λας» = λίθος, πέτρα. Το χωριό έχει πολλές εκκλησίες μεταξύ των οποίων η Βυζαντινή εκκλησιά του Αγ. Γεωργίου στην οποία παλαιότερα υπήρχαν αξιόλογες τοιχογραφίες και Βενετσιάνικη καμπάνα με χρονολογία 1609.
Διαβάστε περισσότερα...
 
L15 Τουρλωτή
L15 Τουρλωτή. Μεγάλο χωριό με καθαρούς δρόμους, πολλά καφενεία, παντοπωλεία και την ονομαστή Εκκλησία της Παναγίας με θαυμάσιο καμπαναριό-ρολόι.
Διαβάστε περισσότερα...
 
L16 Σητεία
ΣητείαL16 Σητεία. Όμορφη πόλη με λιμάνι και αεροδρόμιο, κτισμένη αμφιθεατρικά στην θέση της αρχαίας Ητείας. Κτίστηκε το 1870 ενώ κατά τους δυο προηγουμένους αιώνες ήταν ακατοίκητη. Οι κάτοικοί της πόλης έχουν ανοιχτό και φιλικό χαραχτήρα και σχετίζονται εύκολα με τους ξένους επισκέπτες της.

Στην κορυφή της πόλης δεσπόζει το Βενετσιάνικο φρούριο Καζάρμα το οποίο το καλοκαίρι φιλoξεvεί πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ μέσα στην πόλη βρίσκεται το πολύ αξιόλογο Αρχαιολογικό Μουσείο όπου εκτίθενται σημαντικά ευρήματα από την Αγιά Φωτιά, το Μόχλος, την Ψείρα, την Ζάκρο και το Παλαίκαστρο.
Διαβάστε περισσότερα...