Skip to content
Δίκτυο Επιχειρήσεων Προϊόντων Ελαιολάδου Κρήτης
Αρχική Σελίδα
Ελληνική Έκδοση English Version     
Αναπαλαιωμένος Οικισμός "Μηλιά"

Ξεκίνησε να ανακατασκευάζεται στις αρχές τις δεκαετίας του ΄80, πάνω στα απομεινάρια του παλιού χωριού της Μηλιάς που είχε εγκαλαλειφθεί από τους κατοίκους της το 1947. Ολοκληρώθηκε και λειτούργησε το 1993 ως παραδοσιακός οικισμός.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ: Ακολουθώντας το δρόμο Καλουδιανά-Λαφονήσι και λίγο πριν την έδρα του Δήμου Ινναχωρίου, το Έλος, στρίβετε δεξιά, όπως δείχνει η πολύ καλή σηματοδότηση. Λίγα χιλιόμετρα μετά και ενώ βρίσκεστε στο χωριό Βλάτος, ακολουθείτε τις πινακίδες και στρίβετε πάλι δεξιά. Λίγο μετά θα φτάσετε σε ένα χωματόδρομο 2 χιλιομέτρων που σας οδηγεί στον παραδοσιακό οικισμό.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ: Ολα τα προϊόντα που προσφέροντια στην Κουζίνα της Μηλίας είναι βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας. Oλα τα εδέσματα, προσφέρονται σε μεγάλη ποικιλία και είναι μαγειρεμένα με προϊόντα της εποχής και φυσικά με τη χρήση αποκλειστικά ελαιολάδου από τα ελαιόδεντρα του οικισμού.

ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ: Αληθινά παραδοσιακό χωριό στο οποίο ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι απόλυτος. Διαθέτει 13 πολύ όμορφα δωμάτια που βρίσκονται μέσα στο πράσινο και είναι διακοσμημένα συμφωνα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική.Ολο το χωριό ηλεκτροδοτείται από φωτοβολταïκό σύστημα και η γεννήτρια ενεργοποιείται μόνο για περιπτώσεις ανάγκης, που είναι σπάνιες. Το φωτοβολταïκό επεκτείνεται ώστε να εξασφαλίσει ακόμα μεγαλύτερη επάρκεια ρεύματος, ενώ υπάρχει σχέδιο αξιοποίησης και των νερών της περιοχής για παραγωγή ρεύματος. Ο ένοικος και επισκέπτης της Μηλιάς μπορεί να απολαύσει δεκάδες φυσιολατρικές διαδρομές στην περιοχή μέσα στο πανέμορφο φυσικό τοπίο. Επίσης μπορεί να συμμετέχει σε δραστηριότητες του χωριού όπως άρμεγμα ζώων, μάζεμα φρούτων, καλλιέργεια κήπων, μπόλιασμα δέντρων. Η ησυχία και η ηρεμία αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά του χώρου.

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: Κατασκευασμένο απο ξύλο και πέτρα το εστιατόριο της “Μηλιάς” πέρα από τις σπάνιες γεύσεις που προσφέρει, αποτελεί ένα πολύ ζεστό και φιλικό χώρο με εξαιρετική θέα στη γύρω περιοχή που προσφέρει ζεστασιά το χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι. Στο χώρο της ταβέρνας διατίθενται προς πώληση παραδοσιακά προϊοντα κατασκευασμένα με λάδι αλλά και βότανα, κρασιά, μέλι.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ: Ολη η περιοχή του Ινναχωρίου προσφέρει δεκάδες ευκαιρίες για περιηγήσεις και επισκέψεις. Το Λαφονήσι απέχει γύρω στα 25χλμ. ενώ πολύ κοντα είναι ο Άγιος Δίκαιος όπου αν είστε τυχεροί θα δείτε κάποιον απο τους γυπαετούς που υπάρχουν στην περιοχή. Επίσης πολλά όμορφα χωριά περικυκλωμένα από καστανιές, πλατάνους και ελαιόδεντρα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Ανοικτά όλο το χρόνο.
Tηλέφωνο-φαξ: 2822051569.