Skip to content
Δίκτυο Επιχειρήσεων Προϊόντων Ελαιολάδου Κρήτης
Αρχική Σελίδα
Ελληνική Έκδοση English Version     
Καφέ Εστιατόριο "Σέλι Αμπέλου"

Στη βορειοδυτική είσοδο του Οροπεδίου Λασιθίου λειτουργεί, ήδη από το 1987, το παραδοσιακό εστιατόριο "Σελί Αμπέλου".

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ: Ακολουθώντας την εθνική οδό Ηρακλείου - Αγ. Νικολάου και βγαίνοντας είτε από την έξοδο των Μαλίων, είτε από αυτή με κατεύθυνση το Καστέλι Πεδιάδος, ανηφορίζετε τη διαδρομή προς Οροπέδιο Λασιθίου. Στο υψηλότερο σημείο της διαδρομής, αφού περάσετε το χωριό Κερά, θα συναντήσετε το εστιατόριο μας, στα σύνορα ακριβώς των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου.

 ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ: Αγνά, παραδοσιακά προϊόντα, η πλειονότητα των οποίων ιδίας παραγωγής ή προερχόμενα από την περιοχή. Φαγητά μαγειρεμένα με σπιτική φροντίδα και πίστη στην κρητική παράδοση, όπως είναι το περιβόητο "ψητό" μας στον ξυλόφουρνο.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ: Πέρα από το παραδοσιακό "ψητό" στον ξυλόφουρνο, τα «ζυμερα», χειροποίητα μακαρόνια της γιαγιάς, το χωριάτικο λουκάνικο και την πηχτή που παρασκευάζουμε οι ίδιοι, την αίγα (γίδα) κοκκινιστή ή βραστή, τους «χοχλιούς» (σαλιγκάρια), τα μαγειρευτά πράσινα φασολάκια της περιοχής, τα λεγόμενα «ασπροκόλια», τους «ανθούς» (κολοκυθολούλουδα γεμιστά με ρύζι και διάφορα λαχανικά), καθώς και πλήθος άλλων ορεκτικών και φαγητών. Και φυσικά για όσους θέλουν να συνδυάσουν το γεύμα τους με καλό κρασί διαθέτουμε χύμα, τοπικό κρασί, καθώς και μια πλούσια κάβα ώστε να επιλέξει κανείς το κρασί της αρεσκείας του.

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: Μαγευτική θέα, καθώς ο κάμπος του Λασιθίου ανοίγεται μπροστά στον επισκέπτη, ενώ από την πλευρά του νομού Ηρακλείου, το μάτι ατενίζει μέχρι το Κρητικό Πέλαγος. Ένας χώρος άνετος, παραδοσιακός, με πλούσιους εξωτερικούς χώρους και μια πάντα καθαρή κουζίνα, που πληροί τεκμηριωμένα τις πλέον απαιτούμενες προδιαγραφές. Ιδανικό σημείο για καλοκαιρινές και ιδίως για χειμερινές αποδράσεις, που απέχει μόλις 15-20 λεπτά από τη θάλασσα (Μάλια).

 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ: Ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, που χαρακτηρίζει την ορεινή Κρήτη. Ανάμεσα στα λασιθιώτικα βουνά, ο κατάφυτος κάμπος με τους περίφημους, χιλιάδες ανεμόμυλους. Εδώ, συγκεκριμένα στο χωριό Ψυχρό, βρίσκει κανείς το σπήλαιο "Δικταίον Άντρον", τόπο γέννησης, σύμφωνα με την μυθολογία, του Δία, Βασιλιά Θεών και Ανθρώπων, καθώς και κάποια αξιόλογης, ιστορικής αναφοράς Μοναστήρια, όπως αυτό της Παναγίας της Κεράς ή της Μονής Βιδιανής. Μάλιστα, ήδη στο σημείο που βρίσκεται το εστιατόριο "Σελί Αμπέλου", στις δύο πλαγιές που χωρίζουν το πέρασμα, κοσμούν εδώ και δύο αιώνες οι αγέρωχοι 24 πέτρινοι αλευρόμυλοι, που άλλοτε χρησίμευαν για την επεξεργασία των σιτηρών.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Το κατάστημα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Κατά τους χειμερινούς μήνες, ιδίως Σαββατοκύριακα κ γιορτές ή κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας. Τηλέφωνα: 28440-22595, 6974348300 E-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας: www.seli-ambelou.gr